Най-рано през август ще влязат в сила промените в изпитите за

...
Най-рано през август ще влязат в сила промените в изпитите за
Коментари Харесай

Най-рано през август изпитите за шофьорска книжка ще са по новите правила

Най-рано през август ще влязат в сила промените в изпитите за шофьорска брошура, които засягат както теоретичния, по този начин и практическия изпит, съобщи Българска национална телевизия.

При провеждането на теоретичния изпит на претендентите за шофьорска брошура с изключение на решаването на листовки се прибавят и интерактивни видеоклиповес разнообразни рискови обстановки на пътя.

При практическите изпити също ще има промени, като задачата е да се избегне субективният фактор. Маршрутът ще се избира електронно и на инцидентен принцип. Освен това документите сред министерствата на вътрешните работи и на превоза ще бъде електронно обменяна. 

" С въвеждането на тези клипове ние целим да бъдат готови водачите, защото нямат толкоз на практика опит, да могат да видят с очите си по какъв начин се случват събитията на пътя, ще мога да се приготвят, за вземат малко по-бързо, по-адекватни решения. Видеоклиповете са създадени от академични екипи и тяхното наличие е съветвано с школите за осъществяване на изпитите ", съобщи Димитър Недялков - заместник-министър на превоза.

Бойко Рановски от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " изясни, че ще има и два интерактивни видеоклипа, които имат за цел да преценяват усещането на претендента, преценката му да оцени обстановката, да реши рисковите обстановки, които могат да настъпят на пътя.

" След като прегледа видеоклиповете, той ще има право да отговори на заложени въпроси по съответния видеоклип. И в този момент въпросите остават 45, само че като два от тях ще бъдат интерактивни видеоклипове ", добави той.

Към момента клиповете са общо 60, само че може да бъдат увеличени. Разработени са по модел, който е въведен в Германия. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР